
4 pers.
Ingredienser
1 ds. røde kidneybønner
400 g grønne bønner, helst friske
1 courgette
2-3 stilke bladselleri
1-2 kartofler
2 tomater
1½ liter varm bouillon
200 g bacon skåret i tern
salt, friskkværnet peber
et par persillestilke eller lidt grønt fra sellerien.
Pistou:
2 håndfulde frisk basilikum
2-3 fed hvidløg (efter størrelse)
et par stykker kogt kartoffel
50 g frisk revet parmesan
2-3 spsk. olivenolie
Tilbehør:
flutes eller groft brød
Fremgangsmåde
Vask alle grøntsagerne og skær dem i tern. Kom alle grøntsagerne, på nær kidneybønner, i en gryde sammen med den varme bouillon og bacontern. Bring det i kog, og skum forsigtigt af. Kom salt og peber i sammen med lidt grønne stilke/toppe, og lad det simre i ca. 40 minutter.
Hæld væden fra de røde bønner, og kom dem i. Kog videre i 20 minutter. Fjern de grønne stilke. Smag suppen til med salt og peber. Smagen skal ikke være for markant, for pistou’en sætter smag på suppen.
Brug en blender til pistou’en:
Kom basilikum og pillede hvidløg i blenderen, og kør til det bliver en grov masse. Kom et par stykker kogt kartoffel i sammen med osten. Kom olien i, lidt ad gangen, til konsistensen er som en lind creme.
Spis suppen rygende varm, med en skefuld af pistou’en i. Server med godt brød.