Krydret hvedekrans

Ingredienser

25 g gær
3½ dl lunkent vand
4 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
340-400 g pizzamel
3-4 spk. pesto

Fremgangsmåde

Rør gær og vand sammen. Tilsæt olivenolie, salt og det meste af pizzamelet, ælt det sammen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den med så meget mel, som den kan tage uden at den bliver for fast.
Ælt dejen på bordet, til den er blank og smidig. Form dejen til en kugle, kom et par dråber olie i skålen og vend dejen rundt i olien, så den får en let fedtet overflade. Lad den hæve tildæket i skålen i 1-2 timer, til den er hæve til dobbelt størrelse.
Ælt dejen igennem og lad denhvile i 5 minutter. Rul dejen ud til en firkant på ca. 40 x 30 cm. Smør pestoen på i et jævnt lag til ca. 1 cm. fra kanten. Fold de 2 langsider ind mod midten, så de let overlapper hinanden, tryk kanterne sammen.
Læg dejen på en bageplade med sammenføjningen nedad og form den til en krans. Lav et snit indtil 2 cm. fra midten og med 5 cm.’s mellemrum. Træk forsigtigt snittene fra hinanden og læg stykkerne let taglagt over hinanden, så snitfladerne er synlige.
Lad kransen hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 35-45 minutter. Bag den gylden i ca. 30-35 minutter ved 200 grader på nederste rille.