Groft sandwich brød

Ingredienser

50 g gær
4½ dl blandet mælk og vand
1 spsk. Sukker
2 tsk. Salt
175 grahamsmel eller også fuldkornshvedeel
ca. 575 g hvedemel

Fremgangsm & aring;De

Varm væsken og til lunken og smuldr gøren i. Rør den ud i væsken. Tilsæt sukker. Salt og grahamsmel/fuldkornsmel. Lad det hvile i 10 minutter. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen. Til dejen har en passende og endelig ikke for fast konsistens. Ælt dejen godt igennem og lad en hæve tildækket og lunt i ca. 1½ time. Form dejen et et brød og læg den i en smurt form på ca. 3 liter eller også i 2 mindre forme. Lad det hæve igen til dejen fylder ca. Halvdelen af formen. Pensl med olie. Sæt formen på en bageplade nederst i ovnen. Læg en plade over formen og dæk den med noget tungt Så brødet ikke bliver for højt;
Bag brødet i ca. 35-40 minutter ved 220 grader. Kig til brødet efter ½ time Hvis det ikke er gyldent i skorpen. Tages det ud af formen og bages færdigt til det er gyldent. Pak brødet i et klæde og lad det hvile til næste dag.