
20-24 stk.
Ingredienser
Dej:
225 g mel
3/4 spsk. sukker
1 knsp. salt
3 æg
4 dl mælk
½ dl fløde 13%
2-3 spsk. smeltet smør
Sauce:
75 g smør
revet skal og saft af ½ citron
revet skal af ½-1 appelsin
saft af 1-2 appelsiner
3-4 spsk. flormelis
35-50 g valnøddekerner
4-6 spsk. mørk rom
Desuden:
2 dl creme fraiche 38%
2-3 spsk. mørk rom
Fremgangsmåde
Dej:
Pisk mel, sukker og halvdelen af mælken sammen. Tilsæt resten af mælken og fløden lidt efter lidt. Lad dejen hvile i 20 minutter idnen den bages. Tilsæt smeltet smør og bag små, tynde pandekager.
Sauce:
Bland smør, skal og saft af frugterne, flormelis og valnøddekerner i en stegepande. Kog blandingen igennem og smag til med rom. Vend pandekagerne i saucen en ad gangen inde ved bordet, over et spritapperat. Læg efterhånden pandekagerne på varme tallerkner.
Smag creme fraiche til med rom og server til pandekagerne.