Clafoutis

4 pers.

Ingredienser

Creme:
2½ dl mælk
3 æggeblommer
75 g sukker
1 tsk. majsstivelse

Mandelcreme:
100 g mandelmel eller meget finthakkede mandler
100 g flormelis
½ tsk. majsstivelse
100 g blødt smør
2 æg
300 g udstenede kirsebr

Fremgangsmåde

Creme:
Pisk æggeblommer og sukker godt sammen i en tykbundet gryde. Pisk majsstivelse og mælk i, bring det i kog under konstant piskning. Tag gryden af varmen. Drys lidt sukker over cremen, så den ikke trækker skind.
Mandelcreme:
Bland mandler, flormelis og majsstivelse. Rør det bløde smør i og rør æggene i. Bland de 2 slags creme og vend kirsebær i. Kom blandingen i et velsmurt tærtefad. Bag kagen ca. 30 minutter ved 180 grader. Server kagen lun, evt. drysset emd flormelis. Server med iskoldt flødeskum eller god vanilieis.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik