
4 pers.
Ingredienser
Creme:
2½ dl mælk
3 æggeblommer
75 g sukker
1 tsk. majsstivelse
Mandelcreme:
100 g mandelmel eller meget finthakkede mandler
100 g flormelis
½ tsk. majsstivelse
100 g blødt smør
2 æg
300 g udstenede kirsebr
Fremgangsmåde
Creme:
Pisk æggeblommer og sukker godt sammen i en tykbundet gryde. Pisk majsstivelse og mælk i, bring det i kog under konstant piskning. Tag gryden af varmen. Drys lidt sukker over cremen, så den ikke trækker skind.
Mandelcreme:
Bland mandler, flormelis og majsstivelse. Rør det bløde smør i og rør æggene i. Bland de 2 slags creme og vend kirsebær i. Kom blandingen i et velsmurt tærtefad. Bag kagen ca. 30 minutter ved 180 grader. Server kagen lun, evt. drysset emd flormelis. Server med iskoldt flødeskum eller god vanilieis.