
6 pers.
Ingredienser
50 g makroner
4 pasteuriserede æggehvider
150 g sukker
4 pasteuriserede æggeblommer
revet skal af ½ appelsin
2½ dl piskefløde
3/4 dl Grand Marnier
pynt.
kakao
Fremgangsm & aring;De
Desserten skal i en souffleform der rummer ca. 1 liter Hvis der bruges en mindre skål. Kan der laves en kant af stanniol ca. 4-5 cm. Høj og holdt fast med clips eller også elastik.
Knus makronerne og læg dem i bunden af formen. Pisk æggehviderne stive i en skål over kogende vandbad. Pisk sukkeret i lidt ad gangen og forsæt med, at piske. Til marengsen danner små toppe. Tag skålen op af vandbadet og afkøl hviderne. Det kan evt. Gøres i en balje med koldt vand.
Pisk æggeblommer og appelsinskal i hviderne. Pisk fløden stiv og vend den i sammen med Grand Marnier. Kom straks blandingen i den forberedte form og sæt den i fryseren i ca. 4 timer. Fjern evt; Stanniolkant og drys med sigtet kakao