
4 pers.
Ingredienser
175 g sukker
1 dl kogende vand
Creme:
3 æg
4 æggeblommer
4 spsk. sukker
1 stang vanilie
6 dl fløde 13%
2½ dl piskefløde
Fremgangsmåde
Sæt ovnen på 150 grader. Lun en randform et øjeblik i ovnen, så er det nemmere at fordele karamellen.
Karamel:
Smelt sukkeret lysebrunt i en gryde. Tag gryden af varmen og hæld forsigtigt det kogende vand i. Rør godt og kog karamellen ved middel varme, til den er jævn – 6-8 minutter. Hæld den smeltede karamel i randformen. Vend og drej formen, så bund og sider dækkes. Hæld resterne af den flydende karamel tilbage i gryden, tilsæt evt. lidt vand, hvis den virker for fast. Rør det sammen og lad karamellen blive koldt.
Creme:
Pisk æg, æggeblommer og sukker ganske let sammen. Flæk vanilikustange og skrab kornene ud. KOm dem i fløden sammen med vaniliestangen. Bring fløden i kog og pisk den i æggemassen. Hæld cremen gennem en sigte i den karamelbeklædte form. Kom stanniol over og sæt formen i ovnen i vandbad i ca. 1 time, til cremen føles fast når der trykkes på den. Lad randen blive helt kold, inden den vendes ud på et fad.
Sauce:
pisk fløden til skum og vend den forsigtigt med den kolde karamel.