Romfromage med mandler

4 pers.

Ingredienser

75 g mandler
4 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk. sukker
3 dl mælk
3 dl piskefløde
3/4 – 1 dl mørk rom

flødeskum og hakkede mandler

Fremgangsmåde

Smut og hak mandlerne. Udblød husblas i rigeligt, koldt vand.
Pisk æggeblommerne og sukker lyst. Bring mælken i kog sammen med de hakkede mandler. Hæld langsomt den kogende mælk i æggemassen, hæld det tilbage i gryden og varm op under konstant piskning, til den lige når kogepunktet – det må IKKE koge!! Tag gryden af varmen, tryk vandet af husblasen og smelt den i den varme creme. Tilsæt rom og stil cremen koldt, til den er halvstivnet. Pisk fløden stiv og vend den i cremen. Hæld desserten i en skål og stil den køligt i 4-5 timer – eller til næste dag. Pynt fromagen med flødeskum og hakkede mandler.