
5-6 pers.
Ingredienser
200 g svesker, helst med sten
3 dl vand
25 g mandler
Vaniliecreme:
3 dl fløde 13%
2 æggeblommer
2-4 tsk. sukker
1½ spsk. maizena
2-3 tsk. vaniliesukker
2 dl piskefløde
50 g chokolade
Fremgangsmåde
Læg sveskerne i blød i vand i 2-3 timer. Kog svesker i udblødningsvandet sammen med sukker ved svag varme i 8-10 minutter. Hæld sveskerne i en si og lad dem køle af. Skold og smut mandlerne.
Udsten sveskerne og anbring en smuttet mandel i hver sveske. Riv chokoladen. Top sveskerne op på et fad.
Vaniliecreme:
Bland fløde, æggeblommer, sukker og maizena i en gryde. Varm blandingen op ved svag varme og konstant piskning til den tykner. Pisk cremen kold og tilsæt vaniliesukker. Hæld den kolde creme over. Pynt med flødeskum og revet chokolade, så desserten kommer til at ligne et muldvarpeskud.
Hvis der bruges store, bløde svesker, skal de IKKE lægges i blød.