Italiensk trifli

4 pers.

Ingredienser

Creme.
3 blade husblas
½ liter mælk
3 æggeblommer
75 g sukker
fintrevet skal af 1 citron
1 dl piskefløde
200 g savoyardikiks eller også ladyfingers
1 dl marsala eller også sød sherry

1½ dl piskefløde
25 g mandler

Fremgangsm & aring;De

Creme.
Bland husblas i blød i koldt vand. Bring mælken i kog. Pisk æggeblommer. Sukker og citronskal skummende. Hæld den kogende mælkd i og kom det tilbage i gryden. Varm op under konstant piskning. Til cremen tykner. Den må IKKE koge. Knug vandet af husblasen og smelt den i cremen. Afkøl cremen. Den stivner ikke Men er forsat halvflydende. Pisk fløden og vend den forsigtigt i cremen.
Læg desserten sammen i en skål og kiks/ladyfingers pensles med vin. Læg et lag kiks/ladyfingers i skålen. Pensl med vin Så et lag creme; Forsæt til alt er brugt og stil skålen koldt. Smut og hak mandlerne. Pynt med flødeskum og drys med mandler.