4 pers.
Ingredienser
Creme:
3 blade husblas
½ liter mælk
3 æggeblommer
75 g sukker
fintrevet skal af 1 citron
1 dl piskefløde
200 g savoyardikiks eller ladyfingers
1 dl marsala eller sød sherry
1½ dl piskefløde
25 g mandler
Fremgangsmåde
Creme:
Bland husblas i blød i koldt vand. Bring mælken i kog. Pisk æggeblommer, sukker og citronskal skummende. Hæld den kogende mælkd i og kom det tilbage i gryden. Varm op under konstant piskning, til cremen tykner, den må IKKE koge. Knug vandet af husblasen og smelt den i cremen. Afkøl cremen, den stivner ikke, men er forsat halvflydende. Pisk fløden og vend den forsigtigt i cremen.
Læg desserten sammen i en skål og kiks/ladyfingers pensles med vin. Læg et lag kiks/ladyfingers i skålen, pensl med vin, så et lag creme, forsæt til alt er brugt og stil skålen koldt. Smut og hak mandlerne. Pynt med flødeskum og drys med mandler.