Italiensk trifli

4 pers.

Ingredienser

Creme:
3 blade husblas
½ liter mælk
3 æggeblommer
75 g sukker
fintrevet skal af 1 citron
1 dl piskefløde
200 g savoyardikiks eller ladyfingers
1 dl marsala eller sød sherry

1½ dl piskefløde
25 g mandler

Fremgangsmåde

Creme:
Bland husblas i blød i koldt vand. Bring mælken i kog. Pisk æggeblommer, sukker og citronskal skummende. Hæld den kogende mælkd i og kom det tilbage i gryden. Varm op under konstant piskning, til cremen tykner, den må IKKE koge. Knug vandet af husblasen og smelt den i cremen. Afkøl cremen, den stivner ikke, men er forsat halvflydende. Pisk fløden og vend den forsigtigt i cremen.
Læg desserten sammen i en skål og kiks/ladyfingers pensles med vin. Læg et lag kiks/ladyfingers i skålen, pensl med vin, så et lag creme, forsæt til alt er brugt og stil skålen koldt. Smut og hak mandlerne. Pynt med flødeskum og drys med mandler.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik