Irsk sherrytrifli

4 pers.

Ingredienser

2 lagkagebunde
ca. 150 g hindbærsyltetøj
1 dl sød sherry

Creme:
3 æg
2 spsk. sukker
1 spsk. maizena
korn af ½ stang vanilie
4 dl mælk

Pynt:
2½ dl piskefløde
8 maraschinokirsebær
citronmelisse eller mynte

Fremgangsmåde

Creme:
Pisk æg, sukker og vanilie sammen i en skål. Bring mælken i kog og hæld lidt af den i æggemassen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det op under konstant piskning, til cremen er jævn.
Skær lagkagebundene i halve eller kvarter, de skal passe nogenlunde i en glasskål til ca. 11/4 liter. Læg lagkagebund i bunden af skålen og stænk med rigelig af sherry. Smør syltetøj og creme på, så igen bund, sherry osv. til alt er brugt. Dæk skålen godt til og stil den køligt natten over. Pynt med flødeskum og bær, stik friske grønne blade ned ved siden af bærrene.