Pærer i chokoladeskum

4 pers.

Ingredienser

4 pærer
25 g mandler
125 g god, bitter, mørk chokolade
2½ dl piskefløde

Sukkerlage:
1 liter vand
2-3 spsk. sukker
1 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

Skræl pærerne, skær dem i halve og fjern kernehuset med en teske. Bring vand, sukker og citronsaft i kog. Kom pærerne i og lad dem koge møre under låg i 5-10 minutter. Tag pærerne op og lad dem køle af.
Skold og smut mandlerne. Rist dem gyldne på en tør pande.
Bræk chokolade i små stykker og smelt dem i en gryde ved svag varme. Afkøl chokoladen lidt. Pisk fløden stiv og vend chokoladen i. Læg afdryppede pærer på et fad. Hæld chokoladeskummet over og pynt med de ristede mandler.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik