Pærer Belle Helene

4 pers.

Ingredienser

4 pærer
1 liter vand
2-3 spsk. sukker
1 spsk. citronsaft

Chokoladesauce:
100 g god mørk, bitter chokolade
10 g usaltet smør
ca. 4 spsk. vand

½ liter god vanilieis

Fremgangsmåde

Skræl pærerne, halver dem og fjern kernehuset (nemt med en teske). Bring vandet i kog sammen med sukker og citronsaft. Kom pærerne i den kogende sukkerlage og lad dem koge møre under låg i 5-10 minutter. Tag pærerne op af lagen og lad dem køle af.

Chokoladesauce:
Bræk chokoladen i mindre stykker og kom dem i en tykbundet gryde sammen med smør og vand. Smelt det ved jævn varme og rør saucen sammen.
Anret pærer og is portionsvis, hæld den varme chokoladesauce over.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik