Grøn æggekage med pinjekerner

4 pers.

Ingredienser

5 æg
1 dl fløde 13%

Desuden:
2 løg i skiver
3-4 spsk. pinjekerner
2 spsk. olivenolie
200 g friske spinatblade
150 g romainesalat
3 spsk. frisk, hakket mynte
3 spsk. hakket basilikum
100 g revet gruyreost eller emmentaler
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Svits løg bløde i olien sammen med pinjekerner. Skyl spinaten rigtig godt og lad den dryppe af. Snit salaten. Blancher spinat og salat i 1-2 minutter i kogende vand, lad det dryppe godt af.
Pisk æg, og fløde let sammen. Vend løg, pinjekerner, spinat, salat, krydderurter og ost i æggemassen. Varm resten af olien i en pande og hæld æggemassen på. Lad den stivne ved jævn varme i 5-6 minutter.
Lad æggekagen glide ud på et fad, læg panden over og vend den rundt. Bag æggekagen et par minutter – server straks.