Kartoffeltærte med spinat

Ingredienser

500 g kartofler i tynde skiver
3 rødløg, hakket
salt, friskkværnet peber
300-400 g frisk spinat
3 æg
2½ dl creme fraiche 38%
reven muskatnød
salt, peber
120 g reven mozzarellaost

Fremgangsmåde

Svits kartoffelskiverne i olie på en pande. Vend dem forsigtigt, så de ikke går i stykker. Fordel kartoffelskiverne i et smurt tærtefad. Krydr med salt og friskkværnet peber. Svits rødløgene og fordel dem over kartoflerne.
Skyl spinaten grundigt og kom i kogende, letsaltet vand i 1 minut. Hæld vandet fra og lad spinaten dryppe godt af. Dup den tør i et rent viskestykke. Fordel spinaten i tærtefadet.
Pisk æg sammen med creme fraiche. Krydr med reven muskatnød, friskkværnet peber og salt. Vend mozzarellaost i. Fordel æggemassen over kartoffelblandingen.
Stil tærten i den nederste del af ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter eller til overfladen er gylden.

Den friske spinat kan erstattes med frossen, optøet spinat.