Vandbakkelser med ostecreme

8-10 stk.

Ingredienser

13/4 dl vand
50 g smør
90 g mel
2 spsk. revet, frisk parmesanost
3 æg

Fyld:
150 g gorgonzola
100 g flødeost
1 cl cognac eller portvin

Fremgangsmåde

Kog vand og smør sammen i en tykbundet gryde. Rør melet i. Tag gryden af varmen når dejen slipper kanterne. Rør osten i og pisk et æg i ad gangen og rør godt mellem hvert. Hold lidt igen med det sidste æg, dejen må ikke blive for flydende, så hæver vandbakkelserne ikke.
Sæt dejen på plade med 2 spiseskeer eller kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt dem ud i toppe. Bag dem i 20-25 minutter ved 200 grader. Åbn IKKE ovndøren i de første 15 minutter, så falder de sammen. Afkøl dem på en rist.
Fyld:
Skær skorpen af gorgonzolaen og rør den med flødeost og cognac/portvin.
Skær et låg af vandbakkelserne, fyld cremen i med en ske og læg dem sammen igen.
Server vandbakkelserne med radiser og/eller bladselleri.

Osten kan varieres efter smag f. eks. en anden blåskimmel ost med en mild smag, som røres med lidt flødeost naturel eller en mild og blød gedeost.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik