
8-10 stk.
Ingredienser
13/4 dl vand
50 g smør
90 g mel
2 spsk. revet, frisk parmesanost
3 æg
Fyld:
150 g gorgonzola
100 g flødeost
1 cl cognac eller portvin
Fremgangsmåde
Kog vand og smør sammen i en tykbundet gryde. Rør melet i. Tag gryden af varmen når dejen slipper kanterne. Rør osten i og pisk et æg i ad gangen og rør godt mellem hvert. Hold lidt igen med det sidste æg, dejen må ikke blive for flydende, så hæver vandbakkelserne ikke.
Sæt dejen på plade med 2 spiseskeer eller kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt dem ud i toppe. Bag dem i 20-25 minutter ved 200 grader. Åbn IKKE ovndøren i de første 15 minutter, så falder de sammen. Afkøl dem på en rist.
Fyld:
Skær skorpen af gorgonzolaen og rør den med flødeost og cognac/portvin.
Skær et låg af vandbakkelserne, fyld cremen i med en ske og læg dem sammen igen.
Server vandbakkelserne med radiser og/eller bladselleri.
Osten kan varieres efter smag f. eks. en anden blåskimmel ost med en mild smag, som røres med lidt flødeost naturel eller en mild og blød gedeost.