
12 stk.
Ingredienser
Dej:
100 g smør
225 g mel
½ tsk. salt
3/4 tsk. bagepulver
ca. 1½ dl ymer
Fyld:
1 løg
1 gulerod
125 g magert hakket oksekød
15 g smør
salt, friskkværnet peber
1 spsk. koncentreret tomatpure
æg til pensling
Fremgangsmåde
Dej:
Smuldr dejen i melet. Tilsæt salt, bagepulver og ymer. Ælt dejen sammen. Lad dejen hvile, mens fyldet laves.
Fyld:
Skær løget i tern. Riv guleroden groft. Brun kødet i en gryde i smørret under konstant omrøring. Til løg og gulerod og lad det småstege med kødet i 3-4 minutter. Smag fyldet til med salt, friskkværnet peber og tomatpure. Lad fyldet køle lidt af, så dejen ikke smelter. Udrul dejen på et meldrysset bord og skær den i firkanter på 10 x 10 cm. Læg 1 spsk. fyld på hver firkant, men ikke helt ud til kanten. Pensl kanterne med sammenpisket æg og fold dejen over. Tryk kanterne godt med en gaffel og pensl piroggerne med sammenpisket æg. Bag dem midt i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter.