Quesadillas med gedeost

4 pers.

Ingredienser

Dej:
3/4 dl fint majsmel
½ dl hvedemel
1 æg
1 dl mælk
1/4 dl vand
½ spsk. olie
et nip salt
revet ost

Fyld:
50 sorte eller brune bønner
1 løg
1 fed hvidløg
½ spsk. spidskommen
1½ dl grøntsagsbouillon
125-150 g gedeost eller feta

Mango-/habanerosalsa:
1 stor moden mango
2 forårsløg
100 g agurk
1 tomat
½-1 habanero eller jalapeno chili
1-2 spsk. limesaft

Fremgangsmåde

Dej:
Pisk ingredienserne sammen i en skål og lad dejn hvile i ca. 1 time. Majsmelet er ret længe om at forene sig med væsken, derfor er det vigtigt at hviletiden overholdes. Bag 6 ikke for tynde pandekager af dejen. Kom lidt olie på panden til den første pandekage.
Drys pandekagerne med lidt revet ost og læg dem sammen 2 og 2. Læg pandekagerne ved siden af hinanden i en lille bradepande og gratiner dem i ovnen ca. 3 minutter ved 225 grader.
Fyld:
Læg bønnerne i blød i rigeligt med koldt vand i mindst 8 timer. Hak løg og hvidløg fint. Hæld vandet fra bønnerne og kom dem i en gryde sammen med løg, hvidløg, spidskommen og bouillon. Kog bønnerne møre under låg i ca. 50 minutter. Køl bønnerne af og mos dem med en stavblender eller en gaffel.
Smag til med salt og friskkværnet peber. Fordel bønner og gedeost på halvdelen af hver tortila. Luk dem sammen som halvmåner og tryk dem lidt til.

Salsa:
Skræl mangoen og skær den i små tern. Snit løg fint og hak agurken. Tag kernerne ud af tomaten og skær kødet i små tern. Flæk chilien, fjern kerner og hak den fint. Bland ingredienserne med lime og smag til med salt.
Varm olie på en stegepande og steg quesadilla ved middelvarme i 1-2 minutter på hver side lige inden servering. Skær dem i trekanter og server dem med salsaen.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik