Pandekager a la Firenze

4 pers.

Ingredienser

Dej:
150 g mel
3 dl mælk
1 æg
1 æggeblomme
25 g smeltet smør

Fyld:
500 g frisk eller 450 g frosset spinat
200 g ricottaost
50 g flødeost naturel
1 æg
et nip salt
friskkværnet peber
revet muskatnød
3 spsk. frisk, revet parmesanost

Sauce:
15 g smør
2 spsk. mel
2½ dl mælk

Fremgangsmåde

Dej:
Pisk ingredienserne sammen og lad dejen hvile i ca. 30 minutter. Bag 12-14 tynde pandekager på en slip-let pande.
Fyld:
Hvis der bruges frisk spinat, så skyl det godt og blancher den kort i 1-2 minutter og derefter i isvand. Bruges der frosset spinat, skal det optøes, trykkes fri for væde og hakkes groft.
Rør ricotta i spinaten sammen med flødeost, æg, salt, friskkværnet peber, muskatnød og parmesanost. Rul pandekagerne sammen om fyldet og læg dem ved siden af hinanden med sammenføjningen nedad.
Sauce:
Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Spæd med mælken under konstant omrøring og kog saucen igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber. Hæld saucen over pandekagerne og gratiner retten gylden ved 200 grader i 20 minutter.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik