Tunfisketærte

4 pers.

Ingredienser

Dej:
225 g mel
1 knsp. salt
150 g koldt smør
1 æggeblomme
ca. ½ dl koldt vand

Fyld:
2 dåser tun i vand
4 hårdkogte æg
2 æg
150 g grønne oliven
1 dl græsk yoghurt
salt, friskkværnet peber
tørret oregano
2 spsk. pinjekerner

Fremgangsmåde

Dej:
Hak mel, salt og smør sammen til en grynet masse. Tilsæt æg og vand og saml hurtigt dejen. Stil dejen koldt i 1-2 timer.
Rul dejen ud og læg den i en stor tærteform.
Fyld:
Hæld væden fra tunen og del den i småstykker. Hak de hårdkogte æg. Del de 2 æg i blommer og hvider. Bland tun med hakket æg, æggeblommer, oliven og yoghurt. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i. Krydr med salt, friskkværnet peber og oregano.
Kom fyldet ovenpå tærtedejen og bred det ud. Drys med pinjekerner og bag ved 200 grader i 25-30 minutter.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik