Jambalaya

6 pers.

Ingredienser

1 løg, hakket
4 dl langkornede ris
½ dl olie
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
3-4 stilke bladselleri
1 tsk. paprika
1 tsk. tørret timian
salt, friskkværnet peber
cayennepeber
200 g kogt, røget skinke
1-2 fed hvidløg
½ liter lys bouillon
1 dl hvidvin
1 kg amerikanske flodkrebs, optøede
1 bdt. persille

Fremgangsmåde

Svits løg og ris i olie i en gryde. Bland peberfrugt i tern i sammen med fintsnittet bladselleri. Kom knust hvidløg i sammen med krydderier og skinketern. Tilsæt bouillon og vin lidt ad gangen og lad det snurre ved svag varme og under låg i 20 minutter.
Pil halvdelen af krebsene – kun halekødet og lidt af kødet i kløerne bruges – bland det i rette og smag til. Drys med hakket persille og server resten af de hele krebs til eller ovenpå retten.