Dolmere med ris og svampe

4 pers.

Ingredienser

8-10 savoykålblade

Fyld:
150 g langkornede ris
4 dl vand
250 g markchampignon
2 løg, finthakkede
2-3 spsk. olie eller smør
1 tsk. timian
salt, friskkværnet peber

Sauce:
1 dåse flåede tomater
3-4 spsk. koncentreret tomatpure
2 dl creme fraiche 18%
salt, friskkværnet peber
50-75 g revet ost

Fremgangsmåde

Kos risene efter anvisning på pakken og lad dem køle af.

Fyld:
Svits skivede champignon og hakkede løg i olien. Bland dem i risene og krydr emd timian, salt og friskkværnet peber.
Giv kålbladene et kort opkog i letsaltet vand og lad dem dryppe af. Skær evt. tykke bladestrenge af. Fordel risblandingen på bladene og rul dem sammen om fyldet. Læg pakkerne side om side i et smurt ovnfast fad.

Sauce:
Rør de forskellige ingredienser sammen – undtagen osten. Hæld det over dolmerne i fadet. Sæt i ovnen ved 200 grader i 30 minutter, drys med den revne ost og server.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik