Ovnbagte gnocchi

4 pers.

Ingredienser

1 liter mælk
300 g semuljemel
100 g smør
4 æggeblommer
6 spsk. frisk, revet parmesan
6 spsk. revet emmentaler
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Bring mælk i kog i en gryde, dæmp varmen og tilsæt semuljemel lidt ad gangen, mens der røres hele tiden så der ikke dannes klumper.
Bring semuljemel til kogepunktet og lad den småkoge i 15 minutter, mens der røres til semuljedejen er blevet tyk og ikke hænger fast i grydens sider. Tag gryden fra varmen og lad det køle lidt af. Tilsæt æggeblommerne lidt ad gangen mens der røres og rør til æggene er godt optaget i dejen. Rør salt, friskkværnet peber og 3 spsk. af parmesanosten i.
Kom semuljedejen ud på et skærebræt der er skyllet med koldt vand. Tryk det til en plade på 1 cm.’s tykkelse. Pensl lidt af smørret på overfladen så der ikke dannes skorpe. Lad det blive koldt – gerne natten over.
Udstik semuljedejen med en lille form eller glas, ca. 4-5 cm. i diameter. Smør et ovnfast fad og læg gnocchi’erne side og side. Læg det næste lag taglagt over det første, gentag til fadet er fyldt. Kom resten af den smeltede smør over og drys resten af den revne parmesan og den revne emmentaler over. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader i 15-20 minutter – de skal være lysebrune. Server dem varme.