Livsstil og God Mad

Marcipanfyldte gærboller

ca. 25 stk.

Ingredienser

Dej:
2 dl mælk
25 g gær
75 g smør eller margarine
½ dl sukker
1 æg
7-8 dl mel
Fyld:
150 g rå marcipan
½ dl sukker
75 g smør
1 dl korender
Desuden:
1 æg til pensling
50 g mandelflager

Fremgangsmåde

Dej:
Lun mælken og opløs gæren heri. Rør fedtstof og sukker grundigt sammen, tilsæt gærblandingen og æg og ælt melet i lidt ad gangen. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 30 minutter.
Fyld:
Riv marcipanen og rør sukker, smør og korender i.
Slå dejen ned, rul den ud til et langt rektangel og skær denne ud i ca. 25 små kvadrater. Læg en lille klat fyld på hver kvadrat, knib dejkanterne sammen om fyldet og læg bollerne i muffinforme af papir. Lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse, pensl dem med sammenpisket æg, drys dem med mandelflager og bag dem ved 240 grader i 6-7 minutter.

Exit mobile version