
4 pers.
Ingredienser
ca. 600 g torskefileter
friskkværnet peber
6 skiver parmaskinke
lidt olie til pensling
Svampe-risotto:
200 g Aborro risotto ris
1 hakket løg
3 spsk. olivenolie
200 g markchampignon
2 dl hvidvin
ca. 3/4 liter hønsebouillon
100 g frisk høvlet parmesanost
1 dl hakket bredbladet persille
Tilbehør:
citronbåde
brød
Fremgangsmåde
Torsk:
Opvarm ovnen til 180 grader. Dup torskestykkerne tørre og krydr med peber. Vikl parmaskinke omkring fiskestykkerne og læg disse i en bradepande beklædt med bagepapir. Pensl med lidt olie og bag fisken i den varme ovn i ca. 10 minutter.
Risotto:
Steg løget i ca. 10 minutter. Tilsæt grovhakkede svampe og steg dem i ca. 8 minutter. Tilsæt derpå ris og steg det hele under omrøring i 4-5 minutter. Hæld vinen på og lad den koge ind. Spæd med bouillonen, efterhånden som risene opsuger den. Rør hele tiden og lad blandingen koge, til risene er møre og har opsuget al væsken. Rør parmaost og smag til med salt og peber. Strø persille over.