Hasselnøddehorn

ca. 60 stk.

Ingredienser

5-6 dl mælk
300 g smør
500 g mel
2 spsk. Sukker
4 stk. Æggeblommer
40 g gær
1 tsk. Salt
æggeblomme til pensling
Fyld.
250 g sukker
130 ml mælk
250 g hasselnødder
skal af 1 citron
1-2 tsk. Vaniliesukker
2 spsk. Abrikosmarmelade
10 ml. Rom

Fremgangsm & aring;De

Til fyldet hældes mælk og sukker i en lille gryde. Når det koger. Tilsættes hasselnødder. Citronskal og vaniliesukker. Mens der konstant røres rundt. Lad det koge. Mens der røres i yderligere 10 minutter. Fjern det fra varmen. Og lad det køle ned. Tilsæt marmelade og rom.
Sæt ovnen på 225 grader;
I en lille gryde smeltes gæren i lunkent mælk. Skær smørret ud i stykker. Og bland dem med melet i en stor skål. Tilsæt mælk. Sukker. Æggeblommer og salt og ælt til dejen er glat og blød. Rul dejen ud i en tykkelse på 1-2 mm. Og skær den ud i 3-4 cm. Lange firkanter.
Med en teske placeres lidt nøddefyld i hver firkant. Rul dem til små horn og pensl med æggeblommer. Placer dem på bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 20 minutter.