Hvide bønner i tomat

4 pers.

Ingredienser

500 g hvide bønner
3 løg
3 gulerødder
4-6 fed hvidløg
2-4 stilke bladselleri
½ dl flådede tomater med væde
salt, friskkværnet peber
1 tsk. sukker
3½ dl vand

Fremgangsmåde

Udblød bønnerne i koldt vand i 7-8 minutter. Hæld vandet fra og kom nyt vand ved så de lige er dækkede. Forkog dem i 20 minutter.
Hak løg, skær gulerødder i tern, hak hvidløg fint og snit også bladselleri fint. Lad olien blive varm og svits løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt gulerødder, bladselleri, tomater, salt, friskkværnet peber og sukker – bland det hele godt sammen. Kom de forkogte bønner i sammen med 3 dl vand og kog i ca. 20-25 minutter, til bønnerne er møre. Lad det svale lidt og drys med hakket persille.
Server som en kold ret med en god salat til eller som tilbehør til kød.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik