Bønner med tomat

4 pers.

Ingredienser

300 g tørrede hvide bønner
4 tomater
4 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg, finthakkede
3-4 friske salvieblade
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Sæt bønnerne i blød og kog dem i ca. 45 minutter. Flå tomaterne og skær dem i små tern. Snit salvie i fine strimler. Svits hvidløg og salvie kort i en olie, det må IKKE blive brunt.
Tilsæt de hakkede tomater og lad det koge sammen ved svag varme i 15 minutter. Bland bønnerne i og krydr med salt og friskkværnet peber. Lad det simre i endnu 15 minutter, kom evt. lidt af kogevandet fra bønnerne i, konsistensen skal være som en tyk suppe.
God som tilbehør til kødretter eller som frokostret med brød til.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik