Rosastegt bøf med citronkartoffelsalat

Ingredienser

2 store bøffer a 200-300 g
½ spsk. Smør
1 spsk. Olivenolie
salt. Peber
Kartoffelsalat.
1 kg nye kartofler
1 tsk. Sød sennep
saften af 1 citron
½ dl olivenolie
salt. Peber
1 lille bdt. Radiser
1 bdt. Klippet purløg
Tilbehør.
grøn salat

Fremgangsm & aring;De

Kartoffelsalat.
Vask eller også skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre. Del de fingervarme kartofler i mindre stykker.
Rør sennep. Citronsaft og olie sammen. Smag til med salt og peber og vend blandingen med de varme kartofler. Rens radiserne og skær dem i tynde skiver og vend dem med kartofler og purløg. Kartoffelsalaten kan spises lun eller også kold.
Kød.
Dup kødet tørt og brun det i fedtstoffet ved god varme; Krydr med salt og peber og steg det færdigt ved middelstærk varme (2-4 minutter på hver side). Lad bøfferne hvile i ca. 1 minutter inden de skæres i tynde skiver.