
4 pers.
Ingredienser
6 artiskokker
Fars:
400 g hakket kalvekød
salt
1 spsk. revet løg
1 æg
1½ dl mælk
75 g champignon
1 spsk. hakket persille
Desuden:
2 spsk. rasp
2 spsk. smeltet smør
2 dl kalve- eller hønsebouillon
Fremgangsmåde
Bræk stilkene af artiskokkerne ved blomsterbunden. Gnid den afskårne flade med citron, så den ikke bliver brun. Klip spidserne af bladene.
Kog artiskokkerne i letsaltet vand tilsat citronsaft i 20-30 minutter, afhængig af hvor store de er. Artiskokker er møre, når et blad nemt løsnes fra bunden.
Tag de lyse blade ud i midten med fingrene med et let vrid og gem dem. Træk så “skægget” af og smid det væk. Kom de lysegrønne blade tilbage i artiskokkerne ved at vend dem rundt, så de ligesom danner en skål.
Rør ingredienserne til farsen sammen og kom den i artiskokkerne. Top farsen op og stil artiskokkerne i et fad. Drys med rasp og dryp med smør. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Dryp med bouillon under bagningen. Server med brød og rørt smør.