Dådyrmedaljoner

4 pers.

Ingredienser

1 dyrefilet, ca. 600 g skåret til medaljoner
150 g tynde skiver bacon
salt, friskkværnet peber
5-6 knuste enebær
½ dl cognac
1½ dl rødvin
2 dl fløde 13%

Desuden:
½ kg squash
3 spsk. smør
50 g hasselnødder
1 dl bouillon
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Vikl bacon om medaljonerne og bind med kødsnor. Krydr med salt, friskkværnet peber og knust enebær. Brun dem på begge sider i gyldent smør på panden, skru ned for varmen og steg dem i 1½-2 minutter på hver side. Tag dem af panden og hold dem varme.
Hæld cognac og fløde på panden, kog kort igennem og smag til. Jævn evt. saucen med lidt maizena udrørt i lidt koldt vand, hvis det er nødvendigt..
Skær squash i tern og rist dem gyldne i smør. Tilsæt bouillon og nøddekerner. Lad det simre i 4-5 minutter, smag til med salt og friskkværnet peber.
Server medaljonerne med squash-blandingen og gerne små kartofler.