Stegt dyrerød

6 pers.

Ingredienser

1 dyreryg, ca. 2 kg
8-10 enebær
salt
1 tsk. rosmarin
1 tsk. merian
100 g smør
2 dl rødvin
2 dl okse- eller vildbouillon
3 dl piskefløde
150 g skalotteløg
et par kviste timian
1 bdt. persille

Fremgangsmåde

Afpuds dyreryggen, bare de tykkeste sener. Knus enebær og gnid dem ind i dyreryggen sammen med salt, rosmarin og merian. Læg smørret på i tynde skiver og kom dyrerydden i en bradepande.
Sæt den i ovnen ved 250 grader i ca. 10 minutter. Skru ned til 150 grader og læg skalotteløg, timian- og persillekviste under dyreryggen. Læg også de afpudsede sener og hinder ved – de afgiver kraft til saucen.
Bland halvdelen af bouillon, rødvin og piskefløde – bring det i kog og hæld det over dyreryggen. Sæt bradepanden i ovnen igen og lad det stege i yderligere 45 minutter, så skulle den være svagt rosa. Skal den være helt gennemstegt, skal den have yderligere 10-15 minutter.
Tag bradepanden ud og tag dyreryggen op, lad den hvile under stanniol. Hæld skyen gennem en sigte og i en gryde. Spæd med resten af bouillon, rødvin og piskefløde. Kog saucen ind til den jævnes let. Hvis saucen ønskes tykkere, kan den jævnes med lidt maizena udrørt i lidt koldt vand. Smag saucen til med salt, friskkværnet peber og ribsgele.
Servering:
Skær fileterne fra dyreryggen og skær dem i pæne skrå skiver. Vend ryggen og skær mørbraden fra, skær også den i skiver. Læg det tilbage på skroget.
Server med små kogte aspargeskartofler eller hasselback kartofler og en waldorfsalat.