8 pers.
Ingredienser
1 dyrekølle, ca. 2 kg
12 hele enebær
salt, friskkværnet peber
150 g bacon i skiver
evt. lidt smør
1 liter vildbouillon
½ liter piskefløde
ribsgele
3 spsk. smør
3 spsk. mel
Fremgangsmåde
Skær sener og hinder af køllen, så den bliver pænt afpudset. Tør kødet og gnid det med knuste enebær, salt og friskkværnet peber. Læg baconskiver over køllens overside og kom evt. også lidt smørklatter på.
Brun køllen ved 250 grader i ca. 15 minutter. Skru ned for varmen til 175 grader og hæld bouillon ved. Steg køllen færdig i ca. 1½ time. Lad den hvile mindst 20 minutter inden den skæres ud.
Sigt stegeskyen og bring den i kog. Tilsæt fløde og kog det ind i nogle minutter. Jævn saucen med smør og mel, rørt sammen til en smørbolle. Smag til med salt, friskkværnet peber og gele.
Skær kødet i skiver lige inden servering og server med kogte aspargeskartofler og waldorfsalat.