
4 pers.
Ingredienser
1 kylling, ca. 1½ kg.
salt, friskkværnet peber
1 spsk. olivenolie
2 fennikel
3 hjertesalat
50 g bacon
1 dl hvidvin
1 dl bouillon
Pesto:
50 g frisk basilikum
3 fed hvidløg
3 spsk. pinjekerner
3-4 spsk. olivenolie
30 g frisk, revet parmesan
Fremgangsmåde
Gnid kyllingen med salt og friskkværnet peber.
Pesto:
Blend alle ingredienserne sammen til en glat sauce og smag til med salt og friskkværnet peber. Hvis den bliver for tyk, så tilsæt lidt vand.
Løsn kyllingeskindet forsigtigt med fingrene. Fordel pesto under skindet og læg det på plas igen. Pensl kyllingen med 1 spsk. olivenolie og læg den i et smurt ovnfast fad.
Halver fennikel og hjertesalat, skær bacon i strimler. Kog det hele i 3-4 minutter, lad det dryppe godt af.
Steg kyllingen i 25 minutter ved 180 grader. Skær grønsagerne i grove stykker og læg dem + bacon ved kyllingen når de første 25 minutter er gået. Steg videre i ca. 5 minutter. Hæld hvidvin og bouillon ved og steg i endnu 15 minutter, til kyllingen er mør og gennemstegt.
Server med flute eller kartofler.