
4 pers.
Ingredienser
1 kylling a 1½ kg.
1-2 spsk. olivenolie
1 kvist frisk rosmarin
2-3 fed hvidløg
salt, friskkværnet peber
2 dl hvidvin
4-5 soltørrede tomater, finthakkede
½ kg. modne, smagfulde tomater, flåede og grofthakkede
1 rød, frisk chili, finthakket
1 dl bouillon
10-12 sorte oliven
Fremgangsmåde
Parter kyllingen og gnid stykkerne med salt og friskkværnet peber. Lad olien blive varm i en stegegryde og svits rosmarin og delte hvidløgsfed i kort til – det må IKKE blive mørkt – men skal afgive aroma. Brun så kyllingestykkerne på alle sider. Hæld vinen ved og lad det koge kraftigt i nogle få minutter. Tilsæt soltørrede- og flåede + hakkede tomater og chili. Hæld bouillon ved. Lad kyllingestykkerne simre under låg i 50-60 minutter, vend dem af og til. Kom oliven i retten i de sidste 5 minutter af kogetiden.