Mørbradgryde

4 pers.

Ingredienser

1 stor afpudset svinemørbrad
1 spsk. olie
250 g skalotteløg
400-500 g flåede, hakkede tomater (helst friske, men dåsetomater kan bruges)
1 dl bouillon
1 dl fløde 13%
1 spsk. frisk hakket merian
salt, friskkværnet peber
12-15 oliven med pimentofyld
2 spsk. mel

Fremgangsmåde

Dup mørbraden tør og skær den i 2 cm. tykke skiver. Brun dem i olie i en gryde, tag kødet op. Brun løg og læg så kødet tilbage i gryden, tilsæt tomater, bouillon, fløde, merian, salt og friskkværnet peber. Lad retten simre til kødet er mørt ved svag varme under låg i 6-7 minutter. Kom oliven i til sidst og jævn saucen. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik