
4 pers.
Ingredienser
2 kg. nøgleben eller ribben
30 g smør/margarine
salt, 4-5 hele peberkorn
2 laurbærblade
2 løg
3/4 liter vand
Sauce:
½ liter stegesky
2 spsk. mel
salt, friskkværnet peber
kulør
Fremgangsmåde
Brun benene godt i en stegegryde i smørret/margarinen. Tilsæt salt, peber og laurbærblade. Skær løg i skiver og kom løg og vand i gryden. Kog benene møre ved svag varme, de skal koge i ca. 1 time, bruges der nøgleben så 1½ time. Kødet skal være så mørt at det falder af benene.
Sauce:
Mål ½ liter skyl af og kom den i en gryde. Varm den op og jævn den med mel udrørt i lidt vand. Kog saucen igennem og smag den til med salt og friskkværnet peber. Tilsæt kulør.