Forloren skildpaddesuppe

Ingredienser

2 kg oksebov eller tværreb
1 marvben
3 liter vand
6 hele, sorte peberkorn
2 porrer
2 gulerødder
½ knoldselleri
2 løg
2 fed hvidløg
2 kviste frisk timian
1 kvist frisk rosmarin
2 dl tør madeira
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kom kød og marvben i en gryde med vandet og bring det langsomt i kog. Skum suppen for urenheder. Tilsæt salt og de hele peberkorn. Lad suppen simre under låg i 3 timer.
Skær porrer, gulerødder og selleri i små stykker. Pil løg og skær dem i kvarter, skær hvidløgsfed i mindre stykker. Kom alle grønsager og krydderurter på suppen, som skal simre i endnu 1 time. Sigt suppen. Skær kødet i mindre stykker og kom tilbage i den sigtede suppe. Smag suppen til med madeira.
Server med flute.