Okseruller med røsti og varm agurk

4 pers.

Ingredienser

Okseruller:
8 tynde skiver okseinderlår
2 små gulerødder
1/4 knoldselleri
½ porre
150 g chorizo pølse
dijonsennep
salt, friskkværnet peber
olivenolie og smør til stegning

Sauce:
1 løg
smør eller olie til stegning
2 spsk. koncentreret tomatpure
4 dl porter
2 spsk. flydende, koncentreret kalvebouillon
4 dl vand
2 laurbærblade
1½ spsk. philadelphia flødeost
3/4 spsk. maizena
salt, friskkværnet peber
ribsgele

Røsti:
1½ kg kartofler
2 spsk. smeltet smør
salt, friskkværnet peber
smør og olie til stegning

Agurk:
½ agurk
½ dl persille
smør
salt, friskkværnet peber
1 spsk. hakket skalotteløg

Fremgangsmåde

Okseruller:
Forvarm ovnen til 175 grader. Skær grønsager og pølsen i stave. Smør lidt sennep på hver skive kød. Fordel grønsags-/pølsestavene på kødet. Rul skiverne sammen og hold dem samlet med en tandstikker eller kødnål. Krydr med salt og friskkværnet peber. Brun rullerne i lidt smør og olie, læg dem i et ovnfast fad med låg.

Sauce:
Skær løget i skvier og svits dem i smør eller olie på en pande til de er møre. Tilsæt tomatpure, porter, bouillon, vand og laurbærblade. Lad det simre i 10 minutter, til det beske i porteren er væk. Hæld saucen over okserullerne og læg låg på. Lad dem braisere i ovnen i 1 time.
Si bouillone over i en gryde og kog det ind, til der er 5 dl tilbage. Pisk osten i og lad det koge op. Jævn med lidt maizena rørt ud i koldt vand. Smag til med salt, friskkværnet peber og ribsgele. Varm rullern op i saucen, inden de skal serveres.

Røsti:
Skræl og riv kartoflerne groft. Tilsæt smeltet smør, salt og friskkværnet peber. Hæld lidt olie og smør i en pande og fordel et lag kartoffelmasse i den. Brun den ved ikke for høj varme i 5-10 minutter, til den har fået farve og er gennemstegt. Vend ved hjælp af et låg eller tallerken. Steg den anden side ved svag varme til den også har fået farve

Agurk:
Skræl agurken og del den på langs. Skrab kernerne ud og skær agurken i skrå skiver. Hak persillen. Smelt en klat smør i en gryde og tilsæt agurk og ldit vand. Krydr med salt og friskkværnet peber. Varm det igennem ved lav varme. Tilsæt finthakket løg og persille lige inden servering.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik