Kalvefrikasse

4 pers.

Ingredienser

1½ kg kalvekød uden ben
salt
2 gulerødder
1½ pastinak
½ knoldselleri
2 løg
10 hele hvide peberkorn
3 laurbærblade
2 bdt. dild

Dildsauce:
kogelage fra kødet
2 dl mælk
2 dl fløde 13%
1½ spsk. maizena
sukekr
1 spsk. lagereddike
saft og skal af ½ citron
salt, friskkværnet peber

Kartofler:
2 skalotteløg
½ dl vand
1 spsk. citronsaft
1 spsk. revet citronskal
1 spsk. smør eller olivenolie
salt, friskkværnet peber
et nip sukker
20 aspargeskartofler, kogte og pillede

Fremgangsmåde

Afpuds kødet og skær det i tern. Læg det i en rummelig gryde. Dæk med koldt vand og tilsæt salt. Lad det koge op og skum jævnligt.
Skræl gulerødder, pastinakekr, selleri og løg. Læg de hele grønsager i gryden til kødet sammen med peberkorn og laurbærblade. Pluk dilden. Læg stilkene i gryden. Hak resten fint og gem til det saucen.
Lad kødet simre i 1-1½ time. Tjek at kødet er meget mørt. Læg kød og rodfrugter i en skål, dæk med plastfilm. Si bouillonen og gem den til saucen.

Sauce:
Bland bouillonen fra kødet med mælk og fløde. Lad det koge op og koge ind i 10 minutter. Jævn med maizena rørt ud i lidt koldt vand. Smag saucen til med et nip sukker, eddike, citronskal, -saft, salt og friskkværnet peber.

Skær rodfrugterne ud og læg dem i saucen sammen med kødet. Bland også den hakkede dild i lige inden servering.

Kartofler:
Hak løg fint. Lad vandet koge op i en gryde med citronsaft, -skal, smør eller olie. Krydr med salt, friskkværnet peber og et nip sukker. Læg kartoflerne i vandet og kog i 5 minutter. Bland kartoflerne med det finthakkede løg og smag til.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik