4 pers.
Ingredienser
2 knoldselleri
3 æbler
salt, friskkværnet peber
olie
3/4 dl flydende honning
1 spsk. vineddike
½ dl vand
2 skalotteløg
7-8 kviste timian
2 dl bredbladet persille
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader. Skræl selleri og del dem i både. Skær æblerne i både. Læg selleristykkerne i en bradepande. Krydr med salt og friskkværnet peber, dryp lidt olie over. Giv sellerien 15 minutter i ovnen og læg så æblebådene ved. Giv det yderligere 10 minutter. Tjek med en kniv, at det hele er mørt. Smelt honning i eddiken og vand i en gryde. Smag til med salt og friskkværnet peber. Hak løg og pluk timian. Når selleri og æbler er klare, blandes de med honning, skalotteløg, bladselleri og timian.