
4 pers.
Ingredienser
Tærtedej:
50 g smør, stuetemperatur
4 dl mel
1½ dl mælk
2 tsk. bagepulver
Fyld:
½ liter kantareller
2 løg
2 fed hvidløg
olie til stegning
500 g hakket oksekød
salt, friskkværnet peber
Låg:
5 dl creme fraiche 9%
4 spsk. mayonnaise
4 dl revet ost
Fremgangsmåde
Dej:
Forvarm ovnen til 200 grader. Bland alle ingredienserne til dejen og ælt dem sammen til en smidig dej. Rul den ud på et melet bord og beklæd en tærteform med dem.
Fyld:
Rens svampene. Skær løget i tynde skiver. Knus hvidløg. Hæld lidt olie i en pande og kom løg, hvidløg og svampe i. Lad det tage farve. Skub blandingen ud til kanterne af panden, for at give plads til farsen. Bland kød og løgblanding, når kødet er brunet. Smag til med salt og friskkværnet peber. Hæld fyldet i tærtebunden.
Bland creme fraiche og mayonnaise i en skål. Bred blandingen ud over farsfyldet og fordel til sidst osten over. Bag i 20-30 minutter og server med en god salat og godt brød.