
4 pers.
Ingredienser
500 g hakket kalvekød
salt, friskkværnet peber
4 æggeblommer
4 dl piskefløde
10 skiver franskbrød
smør og olie til stegning
2 skalotteløg
3 dl frosne ærter
½ dl persille
salt, friskkværnet peber
et nip sukker
Kartoffelmos:
1 kg skrællede kartofler
2 dl mælk
50 g smør
salt, friskkværnet peber
Brunet smør:
150 g smør
½ dl persille
Fremgangsmåde
Bland kødet med salt og friskkværnet peber i en foodprocessor. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen, dernæst 2 dl fløde, lidt efter lidt. Pisk resten af fløden let. Hæld farsen i en skål og vend fløden i. Stil farsen på køl i ½ time.
Skær skorperne af brødet og blend dem til de smuldrer. Form 4 karbonader af farsen med rund hånd og pander dem i brødkrummerne. Steg karbonaderne langsomt i smør og olie i 6-7 minutter på hver side ved middel varme. Hak løg og persille fint. Svits ærterne i lidt smør. Vend løg og persille i og smagt til med salt, friskkværnet peber og et nip sukker.
Kog kartoflerne og lav en god kartoffelmos.
Brun smørret til det er nøddebrunt og server det til.