
4 pers.
Ingredienser
12 friske, grønne asparges
2 dl soltørrede tomater i olie
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
olivenolie
3 dl spelt
7 dl vand
2 spsk. flydende, koncentreret hønsebouillon
salt, friskkværnet peber
1 spsk. smør
1 dl frisk parmesan
½ dl hakkede basilikum, purløg og persille
Fremgangsmåde
Knæk den nederste del af de friske asparges. Skær dem i mindre, skrå stykker. Kog dem i 3 minutter i saltet vand. Tag dem op og skyl dem i isvand. Stil dem til side.
Skær de soltørrede tomater i mindre stykker. Hak skalotteløg fint og knus hvidløgsfeddene. Kom lidt olie i en gryde og svits halvdelen af skalotteløget sammen med hvidløget i 2 minutter. Tilsæt spelten og steg i yderligere 2 minutter. Hæld så meget vand ved, at spelten lige er dækket. Tilsæt hønsebouillon og krydr med salt og friskkværnet peber. Lad det simre i 18-20 minutter ved svag varme, tilsæt evt. mere vand efter behov.
Smag på spelten for at tjekke om den er mør. Rør smør, parmesan, resten af skolotteløg, tomater og asparges i. Vend til sidst de hakkede urter i.