
4 pers.
Ingredienser
1 stor kylling
1 pastinak
1 gulerod
1 citron
5 skalotteløg
4 fed hvidløg
1 bakke cocktailtomater
5 kviste timian
1 dl olivenolie
1 dl soltørrede tomater
3 laurbærblade
3 dl vand
salt, friskkværnet peber
Sauce:
olivenolie
1 spsk. koncentreret tomatpure
1½ spsk. philadelphia flødeost
salt, friskkværnet peber
et nip sukker
citronsaft
Fremgangsmåde
Hvis lergryden er ny, skal den ligge i vand i et døgn. Har den været brugt før, skal den kun ligge i vand i 15-20 minutter.
Skær rodfrugterne i store stykker. Skær citronen i skiver. Pil hvidløg og knus dem med den flade side af kniven. Skær tomaterne i halve. Bland det hele i en skål.
Parter kyllingen og krydr med salt og friskkværnet peber. Læg stykkerne lagvis med de øvrige ingredienser i lergryden og hæld vand ved. Sæt gryden i en kold ovn, som varmes op til 175 grader. Lad den stå i 1½ time.
Si skyen over i en skål, når kyllingen er færdig.
Sauce:
Hæld lidt olivenolie i en gryde og brun tomatpureen let heri. Hæld skyen i og lad det koge godt sammen. Blend saucen med philadelphia – eller pisk osten i saucen. Smag til med salt, friskkværnet peber, citronsaft og et nip sukker.
Hæld saucen over kyllingen og server med ris eller pasta.