Ovnbagt pestofisk

4 pers.

Ingredienser

800 g hel filet af kuller
salt, friskkværnet peber

Pesto:
1 fed hvidløg
2 dl rucola, grofthakket
2 dl frisk basilikum
½ dl frisk, revet parmesan
½ dl pinjekerner
2 dl oliven- eller rapsolie
salt, friskkværnet peber
citronsaft

Krydret mos:
1 kg kartofler
8 ansjosfileter
3 spsk. creme fraiche
2 spsk. olivenolie
revet skal af ½ citron
salt, friskkværnet peber
½ dl dild

½ agurk
2 Ingrid Marie æbler
1 rødløg
smør til stegning
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Pesto:
Blend rucola, basilikum hvidløg, parmesan, pinjekerner og olie godt sammen. Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt citronsaft. Alle ingredienserne kan også bare hakkes meget fint i hånden. Rør det sammen med olie.

Fisk:
Forvarm ovnen til 150 grader. Del fisken i 4, krydr med salt og friskkværnet peber. Læg fisken i et ovnfast fad og fordel pestoen over. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, til den er hvid og fast.

Mos:
Skræl kartoflerne og kog dem i rigeligt, saltet vand. Mos dem med en kartoffelmoser eller et kraftigt piskeris. Hak ansjoserne og vend dem i mosen sammen med creme fraiche, olivenolie og citronskal. Smag til med salt og friskkværnet peber. Hak dilden, men vend den først i mosen lidt inden servering.

Skræl agurken, del den på langs og tag kernerne ud. Skær den ud på skrå. Udkern æblerne og skær dem i både. Skær rødløg i fine både. Svits agurk og rødløg i lidt smør. Tilsæt æblerne efter nogle minutter og tag af varmen og af panden, så æblerne ikke mister deres sprødhed. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik