4 -6 pers.
Ingredienser
Tærtedej:
50 g smør, stuetemperatur
4 dl mel
1½ dl mælk
2 tsk. bagepulver
Fyld:
3 løg
½ kg. kartofler, kogte
2 dl sorte oliven
4 æg
2 dl creme fraiche 9%
2 dl mælk
salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Dej:
Varm ovnen op til 175 grader. Bland alle ingredienserne godt. Rul dejen ud og beklæd en springform med den.
Fyld:
Skær løg i skiver og steg dem gyldenbrune. Hak oliven og skær kartofler i skiver. Fodel halvdelen af løget i bunden af tærteformen. Læg kartoffelskiverne på. Fyld med resten af løget og de sorte oliven.
Pisk æg, creme fraiche og mælk sammen med lidt salt og friskkværnet peber. Hæld det over fyldet. Lav nogle små huller i fyldet med en kniv, så æggeblandingen kan trænge ned i tærten.
Bages i 45 minutter.