
4 pers.
Ingredienser
1 Hokaido græskar på ca. 1 kg
1 hel hvidløg
olivenolie
1 spsk. anisfrø
salt, friskkværnet peber
Vinaigrette:
1 pose mandelflager
½ skalotteløg
½ dl persille
3/4 dl olivenolie
2 spsk. balsamico
salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 225 grader. Skræl græskarret og del det i 4 både. Skær det bløde i midten væk. Læg græskarstykkerne i en bradepande. Skær hvidløget over på tværs og gnid græskarstykkerne med snitfladerne, læg de 2 dele hvidløg i bradepanden. Dryp med olivenolie og strø anisfrø over. Krydr med salt og friskkværnet peber. Bag i 25-30 minutter, til de er møre.
Vinaigrette:
Rist mandelflagerne på en tør pande, til de bliver gyldenbrune. Hak løget fint. Hak persille og bland ingredienserne i en skål. Smag til med salt og friskkværnet peber.