
4 pers.
Ingredienser
1 Hokaido græskar på ca. 1 kg
1 hel hvidløg
olivenolie
1 spsk. Anisfrø
salt. Friskkværnet peber
Vinaigrette.
1 pose mandelflager
½ skalotteløg
½ dl persille
3/4 dl olivenolie
2 spsk. Balsamico
salt. Friskkværnet peber
Fremgangsm & aring;De
Forvarm ovnen til 225 grader. Skræl græskarret og del det i 4 både. Skær det bløde i midten væk. Læg græskarstykkerne i en bradepande. Skær hvidløget over på tværs og gnid græskarstykkerne med snitfladerne. Læg de 2 dele hvidløg i bradepanden. Dryp med olivenolie og strø anisfrø over. Krydr med salt og friskkværnet peber. Bag i 25-30 minutter. Til de er møre.
Vinaigrette.
Rist mandelflagerne på en tør pande. Til de bliver gyldenbrune; Hak løget fint. Hak persille og bland ingredienserne i en skål. Smag til med salt og friskkværnet peber.