4 pers.
Ingredienser
8 kyllingebrystfileter
salt, friskkværnet peber
Marinade:
2½ dl soya
1 spsk. sesamolie
1 dl appelsinsaft
skal af ½ appelsin
skal af ½ lime
2 dl flydende honning
½ frisk, rød chili
1 fed hvidløg
1 stængel citrongræs
1 stykke hel kanel
½ spsk. hele fennikelfrø
½ spsk. hel anis
1 spsk. maizena
½ dl sesamfrø
Fremgangsmåde
Skær kyllingefileterne i store tern. Steg dem i lidt olie og krydr dem med salt og friskkværnet peber.
Sæt stykkerne på træspyd, der har lagt i blød i vand i 30 minutter inden brug.
Del chilien og fjern frøstolen. Hak den fint. Skær den tørre ende af citrongræs og knus den med knivskaftet. Pil hvidløg og skær det i skiver. Lad alle ingredienserne koge op i en lille gryde og jævn det med lidt maizena, udrørt i lidt koldt vand.
Rist sesamfrø på en tør pande, til de er gyldenbrune. Rul kyllingespyddene i marinaden og læg dem på et fad. Strø sesamfrø over.