Appelsinblinis med stegte æbler

4 pers.

Ingredienser

Blinis:
30 g smør
1½ dl mel
1½ dl flormelis
1½ spsk. bagepulver
1 tsk. salt
1 dl creme fraiche
1½ dl mælk
1 æg
3 æggeblommer
skal af ½ appelsin

Stegte æbler:
4 æbler
lidt smør
1 spsk. sukker

Rosmarinhonning:
1 dl flydende honning
1 kvist frisk rosmarin

Fremgangsmåde

Blinis:
Smelt smørret og køl det af. Bland alle de øvrige ingredienser i en skål. Bland æg, æggeblommer, creme fraiche og det afkølede smør i en anden skål. Pisk de 2 blandinger sammen til en glat dej. Rør appelsinskallen i og lad dejen hvile i mindst 1 time. Kom en anelse smør i blinispanden og bag pandekagerne. Det kan også bare bages små pandekager på en almindelig pande.

Stegte æbler:
Skær æblerne i smalle både – behold gerne skrællen på. Smelt smørret på en pande og steg æblebådene ved middel varme, til de bliver gyldenbrune. Strø sukker på.

Rosmarinhonning:
Smelt honningen sammen med rosmarin i en gryde – eller i microovn. Si det.

Læg et par æblebåde på hver blinis og stænk med honningen.